onsdag 11 mars 2009

Varning för träsk

Igår var jag på en föreläsning med Anna Mannheimer - det var en väldigt rolig timme hon bjöd på. Hon pratade om kvinnligt och manlig på arbetsplatsen och framför allt hur det är som kvinna att ha en manlig chef, vilka olika träsk man kunde hamna i då. Hon hade ett antal olika träsk som hon skulle gå igenom men hon kom hela tiden av sig och började prata om en massa annat så hon hann bara med att gå igeonom tre träsk.

Det gjorde dock inget för när hon flöt ut och berättade om en massa annat bjöd hon verkligen på underhållning. Hon skulle platsa på vilken stå-upp-scen som helst, det blev många skatt. Hon berättade tex om vilka problem det hade varit när hon intervjuade kändisar i sitt TV-program för några år sen. Hon är nämligen ganska lång, eller inte så lång egentligen utan ganska normal, cirka 1,75, men alla kändisar är väldigt korta. Tex hade det varit en del problem när hon skulle intervjua Christer Sjögren hemma hos honom, hon hade varit tvungen att - lite snyggt så det inte skulle märkas i bild - böja på knäna så att han skulle vara längre än henne. Så hon hade glidit omkring där med böjda knän hemma hos honom. Hon avslöjade också att Lill Lindfors som alla känner till är jäääättelång, i själva verket var två centimeter kortare än Anna!

Sen fortsatte hon att prat om träsk och nämnde tex gulli-gull-träsket, där de flesta tjejer med manliga medarbetare hamnar, alltså att man hela tiden servar mannen och ber snällt och berömmer så fort han gjort något. När sen en kvinnlig kollega gör samma sak (tex hämtar kaffe) så ger man inget beröm utan tar det för helt normalt.

Hon pratade även om hur olika kvinnor och män är när de lyssnar på någon, som kvinnlig lyssnare så ger man hela tiden ifrån sig små ljud - tex små hmmm:anden och jaha - som förstärkeroch uppmuntrar den som berättar men män sitter alltid helt tysta. Kvinnor vill hela tiden uppmuntra och tar på sig ansvar även när de sitter och lyssnar.

Det var en trevlig kväll som tog slut alldeles för fort!

1 kommentar:

Veronica sa...

Hihi, vad skoj! Kan tänka mig att det var en kul förläsning :) Vad fint du har det på din balkong, verkligen vårfint!

Kram