måndag 30 juni 2008

Hemma igen




Så var man hemma igen efter en fin vecka i Mariefred. Det är konstigt att när man vant sig vid livet borta så ska man packa ihop allt och ge sig hemåt. Vi trivdes väldigt bra i stugan vi hyrde - den var mysig och fräsch. En jättestor trädgård hörde till huset och stugan låg i ett lugnt stugområde. Fast det är ju skönt att komma hem också...fast när man kommer hem blir man lite rastlös och vill ut igen direkt. Skönt i alla fall att jag slipper gå till jobbet för det känns alltid motigt när man måste gå till jobb direkt efter en skön semestervecka.











Mariefred var en mysig stad där man bevarat många gamla fina hus. Vi var inne i centrum flera gånger och gick omkring bland de vackra husen. Överallt blommade rosor för fullt i trädgårdar och gränder.






Gripsholms slott som ligger där besökte vi också såklart. Ett riktigt pampigt slott.










En dag åkte vi till ett annat slott som hette Taxinge. Där hade de norra Europas största kakbuffe! Och de ljög nog inte för det var det största kak och tårtutbudet jag någonsin sett! Här fikade vi såklart och många med oss - det var väldigt populärt och väldigt fint att sitta vid slottet med utsikt över Mälaren.












Vi hade toppenväder hela tiden - endast första natten regnade det men sen sken solen mest hela tiden! En lyckad vecka alltså!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad härligt med en stugsemester, vi ser fram emot att åka till stugan om cirka två veckor :D

Ninnie sa...

Ser jättetrevlig ut! Kakbuffén ser frestande ut...